megismerni a világot

2019.06.12. 18:42

Novák Katalin: a tudás szabadságot és hatalmat ad

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.

A tudás kapukat nyit a világra, biztonságot, szabadságot és hatalmat ad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén. Novák Katalin azt hangoztatta, a tudás egy olyan pont, közös érték, amely összeköti a generációkat.

A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette,

érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amelyet Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre.

A Mathias Corvinus Collegium egyetemi programjának célja, hogy a Kárpát-medencében a felsőoktatást kiegészítő, Nyugat-Európában már régóta eredményesen működő, magas színvonalú, iskolán kívüli képzési formát honosítson meg.

Az MCC-ben egyénre szabott oktatás keretei között kiemelkedően tehetséges diákokat támogatnak abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – szociokulturális helyzetüktől függetlenül – a legnevesebb oktatók és tanárok segítségével kibontakoztathassák és kamatoztathassák. A kisközösségek és a nemzet iránt elkötelezett, azért tenni akaró, európai színvonalú szakmai ismeretekkel rendelkező fiatalokat szeretnének képezni és felelős értelmiséget nevelni.

Idén több mint 150 egyetemi hallgató vett részt az intézmény képzésén, közülük a tavaszi szemeszterben 35 diák fejezte be a szakirányos programot, 16-an pedig az arra épülő Vezetőképző Akadémiát végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában