Vita az Európai Néppárttal

2019.03.08. 08:36

Orbán Viktor: a bevándorláspártiak támadtak meg minket (hallgassa meg!)

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Budapest, 2018. december 7. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2018. december 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Szigetváry Zsolt

Kijelentette:

a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

A kormányfő beszélt arról, hogy több tárgyalást is folytatott a napokban – például Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel, Manfred Weberrel, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetőjével, hivatalban lévő és volt miniszterelnökökkel -, vasárnap pedig Lengyelországba utazik, a NATO-tagságról tartott megemlékezésre. Ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és

lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a néppártban van,

hanem azon kívül – bár én inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is -, (...) akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország”. Emlékeztetett, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) nem tagja a néppártnak.

Bejelentette továbbá, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen beszédet fog mondani Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök egy korábbi alkalommal a Kossuth Rádió stúdiójában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában