Járvány

2020.05.11. 19:00

Orbán Viktor: a munkahelyteremtést kell szolgálnia a költségvetésnek

A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Budapest, 2020. május 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyeztet az idei és a jövõ évi költségvetésrõl valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról a PM épületében 2020. május 11-én. Orbán Viktor a PM és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetõivel folytatott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszûnik, a kormány annyi újat fog létrehozni. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök

súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van.

Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni.

Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is,

melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár 0 százalékos hitel a vállalkozóknak, valamint megtörténik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyeztet az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról a PM épületében 2020. május 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában