Ország-világ

2020.12.04. 14:39

Orbán Viktor folytatta konzultációsorozatát

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökségével tárgyalt a december 11-e utáni időszakra tervezett járványügyi intézkedésekről, korlátozásokról – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége tagjaival egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. december 4-én.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A Karmelita kolostorban megtartott értekezleten részt vett Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára valamint a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok, a kormány részéről pedig Kásler Miklós, Gulyás Gergely és Rogán Antal miniszterek.

Orbán Viktor miniszterelnök köszönetet mondott a tudományos szakembereknek az eddigi rendkívül magas színvonalú munkájukért, amelynek segítségével a kormány a megfelelő intézkedéseket tudta meghozni a járványügyi védekezés során, és Magyarország felkészülten várhatta a koronavírus-járvány újabb hullámát ismertette Havasi Bertalan.

A kormányfő szombaton folytatja a konzultációsorozatát, aznap a gazdasági szakemberek véleményét hallgatja meg. A vasárnap délutáni megbeszélés pedig már egy összegzés lesz a hétfő reggeli operatív törzs ülés előtt, amelyen megszületnek a döntések a december 11-e utáni időszak járványügyi korlátozásairól, ideértve a karácsonyt és a januárt is mondta a sajtófőnök.

Az Egészségügyi Tudományos Tanács az egészségügyért felelős miniszter javaslattevő, véleményező és tanácsadó testülete, mely állást foglal és ajánlásokat dolgoz ki az orvostudományi kutatásokkal kapcsolatos általános érvényű etikai kérdésekben, kidolgozza az orvosbiológiai, klinikai kutatások elveiről és gyakorlatáról szóló etikai irányelveket, valamint az egészségüggyel kapcsolatban jogszabályalkotást is kezdeményezhet.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Egészségügyi Tudományos Tanács Elnöksége tagjaival egyeztet a Karmelita kolostorban 2020. december 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában