Ország-világ

2021.05.13. 20:08

Orbán Viktor: hajrá, Valter Attila!

A kormányfő közösségi oldalán gratulált Valter Attilának, aki átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán.

Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője ünnepel a pódiumon, miután átvette a vezetést az összetettben a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszán Ascoli Picenóban 2021. május 13-án.

Forrás: MTI / EPA-ANSA

Fotó: Luca Zennaro

Valter Attila átvette a vezetést az összetettben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán, melyet a svájci Gino Mader nyert meg hosszú szökésből. A Groupama-FDJ 22 esztendős magyar bringása az összetettben 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenepoel és 16-tal a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán gratulált az eredményhez.

A „csömöri havasokból” a rózsaszín trikóig. Történelmi kerékpáros siker. Csak így tovább! Hajrá, Valter Attila!

– írta Facebook-oldalán a kormányfő.

 

Borítókép: Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője ünnepel a pódiumon, miután átvette a vezetést az összetettben a 104. Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszán Ascoli Picenóban 2021. május 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában