Európai nemzet, európai ország

2019.05.26. 23:40

Orbán Viktor: a magyarok megbízást adtak a bevándorlás megállítására 

Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este. „Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első” – ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren.

„Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk. Mindannyian tudjuk, hogy a népvándorlással és a migrációval egy új korszak kezdődött az európai politikában, tehát nyugodtan mondhatjuk: korszakos győzelmet arattunk” – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa maradjon az európaiaké.

Az EP-választási győzelmüket úgy értékelte, hogy „megbíztak bennünket a magyarok három dologgal”:

  • a bevándorlás megállításával egész Európában, továbbá
  • a nemzetek Európájának és
  • a keresztény kultúrának a megvédésével.
  • „Ezt is fogjuk tenni” – ígérte a kormányfő, aki szerint az is kiderült, hogy

    az emberek Magyarországon azt gondolják, Brüsszelben változásra van szükség, olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekeit képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket és akik büszkék a kétezer éves keresztény kultúrára.

    A minden korábbinál magasabb EP-választási részvétellel Magyarország azt bizonyította, hogy európai nemzet, európai ország, „Európában van a helyünk, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni” – mondta Orbán Viktor, köszönetét fejezve ki a szavazóknak, a Fidesz-KDNP támogatóinak és azoknak, akik „hátukon vitték az egész kampányt”.

    A pártelnök-miniszterelnök azt is kiemelte, hogy a magyaroknak különösen fontos az európai választás, ez a nemzetegyesítés nagy, vissza nem térő lehetősége, mert a határon túli magyar közösségek is „ott lesznek majd velünk Brüsszelben, és együtt fogjuk majd képviselni a teljes magyar nemzet érdekeit”.

    „Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást. Ma megmutattuk, hogy Magyarország erős, mert a magyarok egységesek. Az előttünk álló években az lesz a döntő, hogy ezt a nagy egységet megőrizzük. Ígérem nektek, hogy ezért mindent meg is fogunk tenni” – zárta a kormánypártok szimpatizánsai előtt mondott beszédét Orbán Viktor.

    A győzelem bejelentése után a miniszterelnök exkluzív interjút adott a Hír Tv-nek, Bayer Zsolt riporter kérdéseire válaszolva értékelte a történelmi győzelmet, és levonta annak tanulságait. A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni:

    Borítókép: Orbán Viktor a budapesti Bálna előtt tartott eredményváró rendezvényen

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában