Járvány

2020.03.24. 08:31

Orbán Viktor: újabb orvosi eszközöket szállító gép érkezett Kínából (fotók)

Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett.

Budapest, 2020. március 24. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tuan Csie-lung kínai nagykövet a Liszt Ferenc-repülõtéren, ahová megérkezett a Suparna Airlines Kínából érkezett repülõgépe, fedélzetén orvosi védõeszközökkel 2020. március 24-én. A gépen több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetõgép érkezett. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Tizenharmadik nap. Befutott a keleti portyázók újabb szállítmánya. Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt, 86 lélegeztetőgép Kínából” – olvasható a miniszterelnök Facebook-oldalán lévő posztban.

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a 2020. március 24-én, a kora reggeli órákban megérkezett járat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz – írja az Origo.

A Suparna légitársaság charterjárata három napos, a hétvégére is kiterjedő előkészítés után helyi idő szerint hétfőn délután szállt fel Sencsenből. A Boeing 747-es óriásgépet Orbán Viktor miniszterelnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A teljesen megrakodott repülőgép egyebek mellett 86 lélegeztetőgépet, 100 ezer védőruhát, 100 ezer pár kesztyűt, 100 ezer tesztet és több, mint 3 millió orvosi maszkot hozott Magyarországra.

Az eszközök beszerzését az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízása alapján a Semmelweis Egyetem bonyolította le, gyors leszállításukat a magyar és kínai szervezetek, hatóságok és vállalatok szoros együttműködése tette lehetővé.

A létfontosságú termékeket hazai egészségügyi intézmények használhatják fel az orvosok, ápolók védelmére, az ellátásra szoruló betegek kezelésére.

A kormány mindent megtesz az egészségügyi védekezéshez szükséges készletek növeléséért.

A közeljövőben újabb, orvosi eszközöket és védőfelszereléseket tartalmazó szállítmány érkezik Kínából Magyarországra.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tuan Csie-lung kínai nagykövet a Liszt Ferenc-repülőtéren, ahová megérkezett a Suparna Airlines Kínából érkezett repülőgépe, fedélzetén orvosi védőeszközökkel 2020. március 24-én

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában