tönkrement a motor

2017.10.27. 10:20

Öt hónapig sodródott két nő egy vitorláson

Két amerikai nő Hawaiiról Tahitibe utazott, a rossz időben azonban tönkrement a hajó motorja. Két hónapig igyekeztek a vitorlák segítségével partra jutni. Ezután kezdtek segélyhívásokat küldeni.

Majdnem öt hónapot hányódott a Csendes-óceán vizein az a kis méretű vitorlás, mellyel két amerikai nő Hawaiiról Tahitibe akart jutni, míg egy tajvani halászhajó észre nem vette őket.

A BBC pénteki beszámolója szerint a japán partoktól nagyjából 1500 kilométerre dél-keletre találták meg őket, a halászok értesítették az amerikai haditengerészetet, végül ők mentették ki a két nőt és a két kutyát.

Jennifer Appel ésTasha Fuiaba májusban hajózott ki, a rossz időben azonban tönkrement a hajó motorja. Azt gondolták, a szél és a vitorlák segítségével kijutnak a szárazföldre – írta közleményében a haditengerészet hetedik flottája.

Kéthavi hányódás után kezdtek el naponta segélyhívásokat küldeni, ám senki nem észlelte őket, mivel túl mesze voltak más hajóktól és kikötőktől – áll a közleményben.

Október 24-én azonban egy tajvani halászhajóról megpillantották a vitorlást és értesítették a guami amerikai hatóságokat.

Másnap megérkezett az USS Ashland nevű hajó, hogy a két honolului nőt kimentse.

A kis vitorlás utasai úgy élték túl a megpróbáltatást, hogy elég száraz élelmük – nagyrészt zabkása és tészta – volt, valamint víztisztítót is vittek magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában