Légvédelem

2020.02.28. 06:22

Pakisztáni repülőgép miatt riasztották a magyar Gripeneket

Egy pakisztáni felségjelű repülőgép nem lépett rádiókapcsolatba a magyar polgári légiforgalmi irányítással – közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön késő este.

Kecskemét, 2019. december 17. A megújult kecskeméti légi bázisra Pápáról visszaérkezõ Gripen vadászrepülõgép 2019. december 17-én. A kecskeméti bázist a NATO biztonsági beruházási programja keretében, valamint a Modern városok program részeként vegyes - katonai és polgári - használatú repülõtérré fejlesztették. A fél évig tartó felújítás alatt a Magyar Légierõ 12 Gripenje Pápán állomásozott. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

A repülőgép a Nagy-Britannia-Pakisztán útvonalon haladva lépett be Magyarország légterébe február 27-én az esti órákban. Mivel a repülőgép már a cseh légtérben sem létesített rádiókapcsolatot az ottani hatóságokkal, ezért a cseh légierő gépei a magyar határig kísérték a pakisztáni Boeing 777-es repülőt.

A jelzés után a magyar Gripen-pár azonnal a levegőbe emelkedett, azonosította a repülési irányt folyamatosan tartó utasszállítót, amelyet kikísértek az ország légteréből.

A vadászgépek ezt követően visszatértek kecskeméti bázisukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában