tisztázatlan körülmények

2021.06.10. 11:14

Palesztinokat lőttek agyon tűzpárbajban izraeli katonák

Meghalt három palesztin csütörtökökre virradóra az Izrael által megszállt Ciszjordániában izraeli katonákkal vívott tűzpárbajban – közölték palesztin és izraeli hivatalos források.

– Az izraeli erők két terroristát akartak kézre keríteni, akik fegyveres támadásokat követtek el. Egy palesztin tüzet nyitott a katonákra, amire válaszul lelőtték. Ezután tűzpárbaj alakult ki a katonák és palesztin fegyveresek között, s ebben meghalt további két palesztin – közölte az AFP hírügynökséggel egy meg nem nevezett izraeli biztonsági forrás, miközben a Wafa palesztin hírügynökség is beszámolt a három palesztin lelövéséről.

Az eset a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenín városban történt. A palesztin egészségügyi minisztérium közlése szerint

a palesztin biztonsági erők két tagját, valamint egy harmadik palesztint lőttek le az izraeliek.

Az izraeli erők rendszeresen hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában palesztin szélsőségesek ellen, de ritkán fordul elő, hogy a palesztin hatóság biztonsági embereivel kerülnek összetűzésbe. Valójában a palesztin biztonságiak együttműködnek az izraeli erőkkel a rend fenntartásában – jegyezte meg a Reuters.

Egy meg nem nevezett izraeli forrás később közölte, hogy ha palesztin biztonságiakat lőttek le a katonák, akkor valami tévedés történhetett. Az eset körülményei még nem tisztázottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában