Illegális bevándorlás

2018.06.08. 12:16

Pócza: Egyre többen értenek egyet a magyar migrációs politikával

A Századvég Alapítvány vezető kutatója szerint a Fideszé az egyetlen reális és valóságon alapuló álláspont a migrációval kapcsolatban.

Pócza István nemzetközi kapcsolatok-elemző a korábban az ellenzéki sajtóban felröppent feltételezésekre utalva – melyek szerint a Néppárt a Fidesz kizárását tervezi – úgy nyilatkozott az Echo TV-nek, hogy mivel a Fidesz a tagok között a legsikeresebb párt (ezzel az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani is egyetértett), az Európai Néppárt részéről nagyon rossz üzenet lenne most a kizárással foglalkozni, hiszen saját magát gyengítené vele.

Ezzel összefüggést mutat a Fidesz sikeres migrációs politikája. A Századvég Alapítvány vezető kutatója rámutatott, hogy az EU országai „tulajdonképpen Magyarországnak az álláspontját teszik magukévá és követik, méghozzá azért, mert ez az egyetlen reális és valóságon alapuló álláspont a migráció kérdésében”. A szakember ismertette: vannak, akik lassabban érnek oda, hogy belássák a magyar álláspont helyességét, mint például Ausztria vagy Németország. Példaképpen Angela Merkelt hozta fel, akiről azt mondta: próbál a valóság talajára helyezkedni anélkül, hogy elismerné, hogy Orbán Viktornak volt igaza. A magyar miniszterelnök és a magyar kormány szerint nem is ennek a politikai elitnek kellene döntenie ebben a kérdésben, hanem az EP választások után az akkor megválasztott uniós vezetőknek – mondta. Az európai politikában jelenleg uralkodó kettősség hátterében Pócza István szerint az áll, hogy vannak, akik azonnali megoldást akarnak a migráció kérdésére, hiszen nem tudni, mi lesz a 2019-es választás után.

Borítókép forrása: Pócza István / Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában