Ellenzéki gyalázkodás

2019.06.12. 14:24

Provinciális hőbörgők a magyarok a Momentum főpolgármester-jelöltje szerint

Provinciális országnak nevezte Magyarországot és provinciális hőbörgőnek titulálta a magyarokat közösségi oldalán a Momentum főpolgármester-jelöltje.

Momentum / Facebook

Kerpel-Fronius Gábor 2016-ban a német fővárost ért merényletet követően közösségi oldalán azt írta,

„imádom a sok jobboldali fotelhuszárt, akik a berlini merénylet után hisztérikusan migráns-simogatóznak, sorosoznak, ballibsiznek, úgy viselkednek, mintha a világ ért volna véget, vagy legalábbis a Vörösmarty téren történt volna a merénylet”

- hívta fel a figyelmet az esetre a Hír Tv híradása szerdán.

A momentumos jelölt akkor hozzátette:

könnyű innen a provinciáról, ahol igazából nem történik semmi, hőbörögni.

2016 decemberében egy terrorista egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére. A támadásban 12-en meghaltak, több tucatnyian pedig megsebesültek.

Nem ez az egyetlen alkalom, amikor a Momentum jelöltje becsmérlően nyilatkozik, emlékeztet a Hír Tv összeállítása.

Tavaly márciusban Kerpel-Fronius Gábor arról értekezett, hogy amikor Orbán Viktor kormányfő nem áll ki vitázni politikai ellenfeleivel, azzal egyúttal azt üzeni,

„így is van az országban mintegy hárommillió droid, aki csak azért rá szavaz, mert ő azt mondja, hogy szavazzon rá, függetlenül attól, hogy ő mit mond”.

Egy éve nyáron pedig agyhalottnak nevezte Magyarországot Kerpel-Fronius Gábor. A közösségi oldalán Horvátország labdarúgó világbajnoki döntője után azt írta „mennyi gusztustalan és rasszista ismerősöm van” – utalva arra, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese, amiért csak egy kontinenstől kapott ki.

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor (j), a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltje és Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke

Forrás: Facebook / Momentum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában