dicséret

2019.11.04. 13:14

Putyin szerint Orbán Viktor kiemelkedik az európai politikusmezőnyből

A Kreml szerint figyelemre méltó, hogyan kezeli Orbán Viktor az orosz–magyar energiaügyi kapcsolatokat.

Budapest, 2019. oktber 30. Vlagyimir Putyin orosz elnk (b) s Orbn Viktor miniszterelnk a trgyalsukat kveten tartott sajttjkoztatn a Karmelita kolostorban 2019. oktber 30-n. MTI/Mth Zoltn

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Nagyon megdicsérte Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki szerint a magyar miniszterelnök bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető – olvasható a Pesti Srácok hírösszefoglalójában.

„Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” – mondta Orbán Viktorról Vlagyimir Putyin. Az orosz politikust Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője idézte az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában.

 

Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor – jelentette ki Peszkov, aki azt is kiemelte, hogy az orosz államfő szerint a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is.

„Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” – idézte Putyin véleményét Peszkov.

„Figyelemre méltó, hogyan kezeli Orbán Viktor az orosz–magyar energiaügyi kapcsolatokat. Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat” – hangsúlyozta Dmitrij Peszkov.

Ismert, Vlagyimir Putyin a múlt héten tárgyalt Orbán Viktorral Budapesten, nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek, az energiaszállítás kereteit 2025-ig rögzítették.

Borítókép:

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án

MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában