zűrös

2018.04.17. 05:59

Rejtélyes megbetegedések miatt Kanada is hazahívja diplomatáit Kubából

Az Egyesült Államokat követve Kanada is hazahívja diplomatái családtagjait Kubából rejtélyes agyi panaszok miatt - adta hírül hétfőn a kanadai kormány.

Kubában 27 fős a kanadai képviselet. Az ott dolgozók és családtagjaik közül tíz panaszkodott fejfájásra, szédülésre, émelygésre. A kormány közölte, hogy a szokatlan egészségügyi panaszok oka még mindig nem tisztázott.

Ugyanilyen tünetekre panaszkodtak már 2016 őszén az Egyesült Államok kubai nagykövetségén dolgozók, kiket szintén hazahívtak egy idő után. Az orvosok arra jutottak, hogy agykárosodást szenvedtek, és „akusztikus támadások”, vagyis hanghatáson alapuló szerkezetek betegítették meg őket.

Kuba mindig tagadta, hogy közel van a megbetegedésekhez. Washington az „akusztikus támadásokért” nem Kubát okolta és okolja, de az amerikai állampolgárok épségének és biztonságának garantálásáért a kubai hatóságokat tette felelőssé, és ezért tavaly októberben kiutasított 15 kubai diplomatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában