hullám

2019.12.20. 12:35

Rekordot döntött a bombafenyegetések száma Moszkvában

A november végén újrakezdődött, üres fenyegetésnek bizonyult bombariadók eddig már több mint 700 ezer embert érintettek az orosz fővárosban.

Bombafenyegetés miatt csütörtökön legalább ezer objektumból 170 ezer ember kellett evakuálni Moszkvában. Az Interfax hírügynökség jól értesült forrásra hivatkozva pénteken azt írta, hogy ezzel rekordot döntött a hamis bombariadók legújabb hulláma.

A csütörtöki riasztások 90 százaléka iskolákra és bölcsődékre vonatkozott, de pokolgépet kerestek kéttucatnyi kórházban, több repülőtéren és mintegy 250 metróállomáson. Az előző csúcsot december 10-én jegyezték, amikor mintegy 400 objektumból több mint 120 ezer embert kellett kimenekíteni.

Az Interfax úgy tudja, hogy a november 28-án újrakezdődött, üres fenyegetésnek bizonyult bombariadók több mint 700 ezer embert érintettek az orosz fővárosban.

Oroszországban 2017-ben több millió embert kellett kimenekíteni nyilvános helyekről hasonló, robbantásos merényletre figyelmeztető üzenetek miatt. A riasztások akkor is hamisnak bizonyultak. Fenyegetések idén már januárban is érkeztek forgalmas intézményekbe.

Amíg 2017-ben a figyelmeztetések rendre telefonon, előre felvett hangüzenetben érkeztek, addig idén a bűnözők az e-mailt részesítették előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában