Felháborodtak a szülők

2021.09.19. 21:50

Rendőrség ellen uszító és szélsőbaloldali plakátokat rakott ki egy tanár az osztályteremben

A gimnáziumi történelemtanár különböző radikális mozgalmak zászlóival is kidíszítette a termet.

„B…szd meg, rendőrség!” „B…szd meg, Amerika! Ez itt az őslakosok földje.”

Többek között ilyen feliratú plakátokkal díszítette osztálytermét egy történelemtanár Los Angelesben, aki emellett Pride-, transz-, BLM- és palesztin zászlókat is kifüggesztett a falakra. A teremről egy felháborodott szülő készített fotókat, és elküldte egy szülői közösségnek, akik a Twitteren közzétették azokat, és jelentették a tankerületnek. A szülők azt akarták elérni, hogy az iskola vagy a tankerület vezetősége utasítsa a tanárt az Amerika- és rendőrség-ellenes plakátok eltávolítására – írja a V4NA.

A tankerület tisztviselői azonban, ahelyett, hogy teljesítették volna a szülők kérését, egy nyilatkozatot adtak ki. Mint írták:

“A Los Angeles-i iskolakörzet szilárdan ragaszkodik a politikájához, miszerint az iskolákban és az irodákban tanuló és tanító diákok és pedagógusok egyenlően, tisztelettel bánnak minden személlyel, és tartózkodnak a szándékos vagy hanyagságból elkövetett faji, nyelvi, származási vagy szexuális megkülönböztetéstől, illetve a politikai meggyőződésük kifejeződésétől. Egyes tanárok közvetlenül a tantervünkhöz illeszkedően díszítik fel a termeiket, mások azonban hajlamosak az egyéniségüket is felhasználni a termek dekorálásakor. Azonban minden esetben elvárjuk, hogy a pedagógusaink betartsák a kerület irányelveit, és tartsák szem előtt a küldetésüket, ami az, hogy a gyermekeket olyan osztálytermekben taníthassuk, amely tükrözi a befogadást, és az egyéni jogok tiszteletben tartását”.

Arra nem tértek ki, hogy védenék azoknak a diákoknak is az érzéseit és jogait, akiknek a szüleit például a rendfenntartásban dolgoznak.

A válasszal elégedetlen szülők csoportja egy jogi precedensre hivatkozva próbálta meg újból a terem díszítésének eltávolítását kérni, ami szerint a pedagógusok a feladataik ellátása során az helyi tankerületet képviselik, vagyis amikor bizonyos nézeteiket kifejezik, vagy konkrét politikai mozgalmakat reklámoznak, akkor azt is a tankerület nevében teszik. Ezt az újabb állásfoglalást azonban a tankerület már válaszra se méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában