ítéletidő

2021.06.18. 19:11

Részlegesen kiürítették Jaltát a heves esőzések és árvizek miatt

A 80 ezres lakosú város szinte teljesen víz alatt áll.

Az orosz hatóságok pénteken elrendelték Jalta részleges kiürítését a Krím félsziget egész területét sújtó heves esőzések és árvizek miatt.

A 2014-ben Ukrakjnától elfoglalt és Oroszországhoz csatolt régióban csütörtökön rendkívüli állapotot hirdettek, és a hadsereg segítségét kérték a károk mérsékléséhez.

A Krím félsziget déli részén található, turisták körében népszerű Jaltában eddig egy ember vesztette életét az ítéletidőben, mert magával ragadta a heves áramlat a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint.

Janina Pavlenko, a város polgármestere közölte, hogy első körben a belvárosban és a folyók menti térségekben élőket evakuálják.

Sürgette a város lakóit, hogy halmozzanak fel ivóvizet, mivel az utak járhatatlanok és a közműszolgáltatást is le kellett állítani.

A 80 ezres lakosú város szinte teljesen víz alatt áll. Helyben készült felvételeken a zavaros vízben tetőig alámerült gépkocsikat lehetett látni.

Tisztségviselők szerint Jaltában és a Krím keleti részén található Kercsben az áramellátás is szünetel, hogy a berendezések ne szenvedjenek károkat az áradásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában