műszaki hiba?

2021.08.13. 07:48

Robbanás történt egy buszon Oroszországban

Robbanás történt egy buszon az oroszországi Voronyezs városában csütörtök este, egy ember életét vesztette, és tizenheten megsérültek, hárman közülük súlyosan – közölte Alekszandr Guszev, a voronyezsi kerület kormányzója Telegram-oldalán.

Szergej Szokolov, a kormányzó helyettese gyorsan kizárta egy terrorcselekmény lehetőségét.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szerint nagyjából harmincan lehettek a járművön, amikor bekövetkezett az eddig ismeretlen eredetű robbanás.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szakértőket küldött a helyszínre, és biztonsági előírásoknak nem megfelelő szolgáltatásnyújtás és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt indított bűnügyi eljárást.

Az Interfax orosz hírügynökség arról számolt be a közeledési felügyeletre hivatkozva, hogy a robbanást feltehetőleg műszaki hiba következtében bekövetkezett gázszivárgás okozhatta a jármű tetején található egyik tartályból. A helyi tömegközlekedési vállalat ugyanakkor közölte, hogy a teljes gépjárműparkja dízelolajjal működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában