füstölgő, fehér műanyag vödör

2017.09.15. 11:18

Robbanás történt a londoni metróban

Az „incidens” pénteken egy metrókocsiban történt London nyugati részén, a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parson's Green nevű állomásánál – a Scotland Yard bejelentése szerint. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

London, 2017. szeptember 15. Rendőrök és mentősök a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál, London nyugati részében 2017. szeptember 15-én, miután az egyik metrókocsiban robbanásszerű jelenség történt és néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon. (MTI/EPA/Will Oliver)

Összeül pénteken kora délután Theresa May kormányfő vezetésével a COBRA nevű brit válságkezelési bizottság – tudatta pénteken a Downing Street 10.

„Együttérzek azokkal, akik megsérültek Parsons Greennél és a kivonuló szolgálatok dolgozóival, akik ismét gyorsan és bátran reagáltak a feltételezett terrorcselekményre” – idézi a brit kormányfőt a hivatala által kiadott közlemény.

A COBRA magyar idő szerint 14 órakor ül össze a brit kormányfő hivatalában.

A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst.

Az utasok kisebb robbanásról számoltak be. A médiában megjelent egy fotó egy zacskóba csomagolt, festékesvödörnek tűnő, kisebb lánggal égő és füstölgő, fehér műanyag vödörről.

A beszámolók szerint többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány embert kórházba szállítottak.

Halálos áldozatokról sem a hivatalos bejelentések, sem a szemtanúk beszámolói sem szólnak.

A londoni tűzoltóság hat tűzoltóautót és ötven tűzoltót küldött a helyszínre.

A District metróvonalat a Parson's Green állomás és a vonal legnagyobb csomópontja, a több más metróvonalat és elágazást is kiszolgáló Earl's Court állomás között lezárták.

A District Line szolgálja ki a tenisztornáiról híres Wimbledon városrészt is. Az incidens Wimbledontól négy megállónyira, a belváros felé vezető vonalon történt a reggeli csúcsforgalomban.

A 400 kilométeres, tizenkét fővonalból és számtalan elágazásból álló londoni metróhálózat többi vonalán péntek délelőtt zavartalan volt a forgalom.

Legutóbb 2005. július 7-én történt súlyos incidens a londoni metróban: akkor három öngyilkos merénylő három metrószerelvényt, negyedik társuk egy londoni városi buszt robbantott fel. Abban a merényletsorozatban 52-en meghaltak, a sérültek száma meghaladta a hétszázat.

A 2005-ös merénylet után a teljes londoni metróhálózatot azonnal lezárták.

Borítófotó: Rendőrök és mentősök a kelet-nyugati irányban közlekedő District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál, London nyugati részében 2017. szeptember 15-én, miután az egyik metrókocsiban robbanásszerű jelenség történt és néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon. (MTI/EPA/Will Oliver)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában