voksolás

2020.12.05. 13:41

Romániai választás: Magyarországon már lehet szavazni

Magyarországon már szombaton is lehet szavazni az e hét végén zajló romániai parlamenti választásokon – hívta fel a figyelmet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kommunikációs stábja.

A hét szavazóhelyiség közül kettő a budapesti román nagykövetségen, kettő a budapesti román kulturális intézetben, egy-egy pedig Gyulán és Szegeden a román főkonzulátuson található, valamint most először a Nagyváradhoz legközelebb fekvő magyar városban, Biharkeresztesen is létesítettek egy szavazóhelyiséget.

A külföldi szavazóhelyiségekben a külföldi állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező román állampolgárok szavazhatnak, akik rendelkeznek valamilyen román okmánnyal. A március óta lejárt okmányokat is elfogadják. Ezek érvényességét ugyanis meghosszabbította a román kormány tekintettel arra, hogy a járványügyi korlátozások miatt akadályokba ütközött az okmánycsere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában