köldökzsinór

2017.11.03. 06:17

Rövid időre elérhetetlenné vált Donald Trump Twitter-fiókja

A felhasználók, akik az amerikai elnök bejegyzéseit olvasták volna, olyan hibaüzenetbe ütköztek, miszerint az oldal nem létezik.

A mikroblog-szolgáltató egy későbbi közlésében a @realDonaldTrump fiók átmeneti lekapcsolását az internetes cég egyik alkalmazottjának hibájával indokolta.

A bejelentés szerint „a fiók tizenegy percig volt lekapcsolva, majd helyre lett állítva”. A Twitter hozzátette: vizsgálják a történteket és intézkedéseket tesznek annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő.

Trumpot a mikroblog-szolgáltatón majdnem 42 millióan követik. Az amerikai elnök ugyanis előszeretettel használja kommunikációra a Twittert, amely választási kampánya során is kiemelt szerepet játszott. Trump Twitter-üzenetei nem ritkán agresszív hangvételűek és gyakran bírálja bennük politikai riválisait vagy a számára ellenszenves amerikai sajtót.

Trump megerősítette, hogy számára a Twitter jelenti a legjobb megoldást, hogy üzeneteivel közvetlen módon érhessen el mindenkit. Ugyanakkor a kulisszák mögött saját pártjából és kormányának köreiből is ismételten érték bírálatok az elnököt a twitterezés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában