illegális bevándorlás

2021.09.23. 09:30

Simicskó: Magyarország továbbra is megvédi a határait

Magyarország megvédi a határait, hazánk mindig is fontos bástyája volt a kereszténységnek, és továbbra is kitartunk – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Budapest, 2021. szeptember 20. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban Simicskó István úgy fogalmazott:

„Brüsszelben sajnos továbbra sem változtattak a migrációs politikán, ha nem is a korábbi elánnal, de egyes politikusok továbbra is szinte invitálják a bevándorlókat Európába.”

Pedig ott kellene orvosolni a bajt, ahol keletkezik, nem pedig idehozni a problémát – hangsúlyozta.

A politikus azt mondta, Afganisztánban mindössze 25 kilométernyi vasútvonal van, de az internetes lefedettség 70-80 százalékos, így tudnak az európai életszínvonalról az ottaniak, és csábítja őket a felelőtlen nyugati politikusok meghívása.

A számokból az látszik, hogy ott tartunk most, mint közvetlenül a 2015-ös válság előtt, tavalyhoz képest megháromszorozódott az illegális határátlépési kísérletek száma

– mutatott rá.

Az uniós helyreállítási alapról szólva Simicskó István hangsúlyozta: ez a pénz jár a tagországoknak, ezért nem teheti meg Brüsszel, hogy nem fizeti ki. Azt viszont megtehetik, hogy elhúzzák a dolgot a választásokig. Erre a tisztességtelen nyomásgyakorlásra készülünk – tette hozzá.

A politikus ugyanakkor rámutatott:

„Magyarország nincs kiszolgáltatott helyzetben, Brüsszel akármilyen nemtelen eszközökhöz nyúl, nem fog megakadályozni minket abban, hogy érvényesítsük Magyarország és a magyar emberek érdekét.”

Borítókép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén, 2021. szeptember 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában