hatalmi harcok

2018.04.14. 09:00

Speidl Bianka: Szíriában világháború zajlik

A Migrációkutató Intézet vezetője a szír konfliktusban résztvevő nagyhatalmak szerepéről beszélt.

Forrás: echo tv

Speidl Bianka az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kifejtette, hogy Assad az egyetlen, akinek nem áll érdekében egy ilyen gáztámadás elkövetése vagy kiprovokálása. Úgy gondolja, hogy a bizonyítékok gyakorlatilag nem tekinthetők bizonyítéknak.

Szíriában pillanatnyilag világháború zajlik. Nem csupán arról van szó, hogy az Egyesült Államok és Oroszország egymással szemben áll, hanem van még 6-8 olyan regionális hatalom, amely egymás ellen harcol

- tette hozzá.

Kitért arra is, hogy ezek a hatalmak előnyt kovácsolnak a konfliktusból, érdekükben áll, hogy a helyzetet eszkalálják, hiszen minden olyan lépés, amely a fegyverszünetet és a rendezést megakadályozza, egy újabb lehetőség arra, hogy a saját befolyási zónáikat kiterjesszék.

Szerinte két olyan csoport van, amely a konfliktus fenntartásában érdekelt. Az amerikai és az orosz nagyhatalmi viszály, valamint azok a csoportok, amelyek a migráció gerjesztésében és folytatásában érdekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában