klánok és bűnbandák

2020.10.01. 14:52

Svédország már nem a régi: rengeteg bűncselekményt hozott a bevándorlás

Az összefüggést nemrég a svéd kormányfő is kénytelen volt elismerni.

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzése a svéd politikai elit bevándorlásról alkotott pozitív narratíváját, és annak Stefan Löfven kormányfő szeptember 9-én tett nyilatkozatához köthető összeomlását vette górcső alá.

Mint Kovács Emese elemzése rámutat: a svédek évtizedeken át egy toleráns és multikulturális jóléti államról vizionáltak, és elutasítottak minden olyan kritikát, amely a bevándorlásból adódó társadalmi feszültségekre mutatott rá.

A humanitárius nagyhatalmi ambícióiért és a probléma folyamatos tagadásáért Svédországnak magas árat kell fizetnie: a bűnözés és az erőszakos cselekmények jelentősen megszaporodtak az országban.

A közel-keleti és afrikai kollektivista társadalmakból érkező bevándorlók olyan klán alapú bűnszervezeteket hoztak létre, amelyek nem csak a nagyvárosok gettóiban, de már a svéd üzleti és politikai életben is befolyással bírnak.

A helyzet súlyosságát végül már a svéd véleményformáló elit sem volt képes tovább tagadni. Löfven kénytelen volt beismerni azt, hogy a bevándorlás és a bűnözés között összefüggés van, azt azonban továbbra is tagadja, hogy a bevándorlók kriminalitásának kulturális okai is lennének.

Súlyos kihívás, hogy a probléma száműzése a mainstream médiából ahhoz vezetett, hogy a lakosság olyan alternatív információs csatornákból tájékozódik, amelyek kifejezetten rasszisták és gyűlöletkeltőek.

A Svédországban jelenleg viruló szervezett bűnözést csak a bűnözés komplexitásának elismerésével és a klánok befolyásának megtörésével lehet megállítani – állapítja meg az elemzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában