rendőri felügyelet alatt marad

2019.11.29. 15:32

Szabadon engedték a máltai újságíró-gyilkosság ügyében őrizetbe vett üzletembert

Azért figyelik továbbra is szigorúan, hogy nehogy külföldre szökjön.

Szabadon engedték, de szigorú rendőri felügyelet alá helyezték pénteken a két évvel ezelőtti máltai újságíró-gyilkosság ügyében múlt héten őrizetbe vett üzletembert, Yorgen Fenechet.

A rendőrség közlése szerint a férfit azért figyelik továbbra is szigorúan, hogy nehogy külföldre szökjön. Fenechet egyébként a múlt hét óta négyszer vették őrizetbe, miután rendre letelt az előzetes őrizetbe vétel maximális, 48 órás időtartama. Ezúttal nincs szó újbóli őrizetbe vételéről. Először akkor és azért vették őrizetbe, amikor jachtján megpróbálta elhagyni Máltát.

Fenech Málta leggazdagabb embere.

Az autójába rejtett pokolgéppel meggyilkolt újságíró, Daphne Caruana Galizia oknyomozásaival számos korrupciós ügyet derített fel, ami miatt több, magas rangú politikus és kormányzati tisztviselő került kellemetlen helyzetbe. Galiziának nem sokkal a halála előtt információk kerültek birtokába egy olyan erőmű-beruházásról, amelyben Yorgen Fenech is érdekeltséggel bír.

Az újságírónő halála után kiszivárgott e-mailek arról tanúskodtak, hogy Fenech egyik vállalata pénzeket utalt át többek közt Konrad Mizzi miniszternek, aki a héten szintén lemondott.

Joseph Muscat máltai miniszterelnök egyébként rendkívüli kormányülést hívott össze csütörtök este annak nyomán, hogy a gyilkossággal összefüggésben kirobbant botrány egyre erősebb hullámokat ver a máltai politikai elit körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában