pápai mise

2019.06.01. 08:40

Szakadó esőben várják Ferenc pápát a csíksomlyói hegynyeregben

Szakadó esőben várják a csíksomlyói hegynyeregben a zarándokok Ferenc pápa érkezését. A szentatya helyi idő szerint 11 óra 30 perctől (közép-európai idő szerint 10 óra 30 perc) tart misét a legjelentősebb magyar zarándokhelyen.

A helyszínt, a csíksomlyói pünkösdi búcsúk gyakorlatától eltérően, a román hatóságok biztonsági okokból bekerítették, és csak a 14 beléptető kapun keresztül engedik be a zarándokokat. A bekerített területre 110 ezer zarándokot regisztráltak, de a körülmények nem teszik lehetővé, hogy mindannyian bejussanak.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint

a rossz időjárási viszonyok miatt változtatni kellett Ferenc pápa romániai programján, és immár nem Bákóban, hanem Marosvásárhelyen száll le az egyházfőt szállító repülő.

Onnan helikopterrel folytatja útját Csíkszeredáig.

A csíksomlyói hegynyeregben sem a megszokott látvány várja a zarándokokat.

A hármashalom oltár elé a szervezők ívelt tetőt állítottak, amely befedi az oltár megnagyobbított terét.

Az oltár felé vezető útra nagy méretű székely kaput állítottak, amelyre az a felirat került: „Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez testvér ne légy hűtlen soha! A pápa látogatásának alkalmából 2019. jún. 1.”

Amint a szervezők a Pontifex.ro honlapon közölték: Ferenc pápa arany rózsával érkezik Csíksomlyóra. A pápák különleges adományát a különböző Mária-kegyhelyeknek szokták ajándékozni a Szűzanya iránti tisztelet kifejezéséül. Ezért a templomból a pápai mise helyszínére, a hegynyeregbe szállították az ötszáz éves Mária kegyszobrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában