Ítéletidő

2018.05.14. 08:57

Számos áldozatot követeltek Indiában az újabb esőzések és homokviharok

Legalább 41 ember halt meg vasárnap az India északi részén tomboló újabb esőzések és homokviharok következtében - közölték a helyi hatóságok, jelentős anyagi károkról is beszámolva.

A mentőszolgálatok beszámolói szerint Uttar Prades szövetségi államban legalább 18 ember halálát okozták a jégesők és viharok, amelyek falakat, fákat és villanyoszlopokat döntöttek le. Az újabb természeti csapás tíz nappal követte azt a május eleji homokvihart, amely több mint 130 áldozatot szedett ugyanebben a térségben.

Homokszemcséket hord a szél az északnyugat-indiai államban levõ Bikaner város fölé 2018. május 7-én. Forrás: MTI / EPA / Vinaj N. Josi

A Nyugat-Bengál tartományban tomboló viharokban vasárnap tucatnyi ember veszett oda, emellett villámcsapás ölt meg 9 embert Ándhra Prades tartományban, és kettőt a fővárosban, Újdelhiben is, ahol az óránként több mint 100 kilométeres sebességű széllökések miatt mintegy 70 repülőjáratot kellett törölni.

A légiforgalmi hatóságok közlése szerint az Indira Gandhi nemzetközi repülőteret az erős szél miatt két órára lezárták a forgalom elől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában