Migráció

2017.08.14. 08:09

Száz határsértőt tartóztattak föl hétvégén a rendőrök

Múlt héten pedig összesen 221 illegális bevándorlót fogtak el az egyenruhások – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 30, szombaton 10, vasárnap 20 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon 30 határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén 221 embert tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 31-től augusztus 6-ig – ez a szám 251 volt. A román és ukrán határszakaszon 37 határsértőt fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában