jótékonyság

2019.04.07. 18:06

Százmillió dollárt adományozott a közoktatásra egy amerikai milliárdos

Ray Dalio a pénzzel a szegénységben élő, hátrányokkal küzdő közösségeket akarja támogatni.

Százmillió dollárt (28,6 milliárd forintot) adományozott a connecticuti közoktatás támogatására a milliárdos filantróp, Ray Dalio és felesége.

A Greenwichben élő Dalio a Bridgewater Associates befektetési vállalat alapítója, a Forbes üzleti magazin listája szerint nettó vagyona több mint 18 milliárd dollár (5150 milliárd forint).

Dalio elmondta, hogy a pénzzel a szegénységben élő, hátrányokkal küzdő közösségeket akarja támogatni, amelyekben a legnagyobb arányú az oktatást otthagyó diákok száma. Az adományból olyan karrierutakat kívánnak létrehozni, amelyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy továbbtanuljanak.

„Az első számú célunk, hogy – különösen a legnehezebb helyzetben élő gyerekek – elvégezzék a középiskolát és munkához jussanak. Az oktatás nem lehet elméleti, kell, hogy eredménye legyen” – jelentette ki Dalio pénteken.

Connecticut kormányzója, Ned Lamont elmondta, hogy mindeddig ez a legnagyobb filantróp adomány, amelyet az állam kapott. Az adományból egyebek mellett vállalakozásokat támogatnak, és mentorprogramot indítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában