Berlinben

2020.07.15. 12:32

Szélsőséges iszlamistákat tartóztatott le a rendőrség

Tizenkét szélsőséges iszlamistát tartóztatott le a német rendőrség különleges egysége, az LKA szerdán kora reggel Berlinben. A berlini ügyészség 20 házkutatási parancsot adott ki terroristagyanús személyek lakásai, illetve raktárak ellen.

A német Bűnügyi Nyomozóiroda (LKA) nyomozói 20 házkutatási parancsot hajtottak végre szerdán kora reggel Berlinben, melyek során 12 feltételezett iszlamista terroristát letartóztattak – számolt be a német médiában megjelent hírek alapján a V4NA hírügynökség. Az összehangolt razziában mintegy 450 rendőr és különleges nyomozó vett részt, közölte a német rendőrség szóvivője.

A razziákat magánlakásokban és raktárakban hajtották végre a német főváros Reinickendorf, Charlottenburg-Wilmersdorf, Friedrichshain-Kreuzberg és Tempelhof-Schöneberg városrészeiben, vagyis szinte Berlin egész területén.

Tavaly a német titkosszogálat és a rendőrség 2170 terroristagyanús személyt vett őrizetbe a fővárosban, ez 180-nal több, mint az előző évben volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában