Közösségi közlekedés

2017.08.28. 08:45

A szeptemberi bérleteket már elfogadják a helyközi járatokon

A szeptemberi bérleteket már augusztus 28-ától elfogadják a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánok járatain – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn.

Budapest, 2014. április 18. Kelemen Gábor vezetõ jegyvizsgáló a MÁV új egyenruhájában egy vonaton, a Nyugati pályaudvaron 2014. április 18-án. Az új egyenruhákat száz önkéntes jegyvizsgáló, pénztáros és forgalmi szolgálattevõ teszteli május közepéig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A tárca az iskolakezdés miatt döntött a vasúti, illetve autóbuszos dolgozói és tanulói havibérletek érvényességének kiterjesztéséről. A nyári időszakhoz képest szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, és a bérletek meghosszabbított érvényességi ideje a pénztári várakozási idő csökkentését segíti elő, zökkenőmentesebbé téve az utasok kiszolgálását – írták.

A fejlesztési tárca az elmúlt években az iskolakezdéshez és az ünnepekkel megnyúló hétvégékhez igazodva több alkalommal segítette így a közösségi közlekedés kiszámíthatóbb, kényelmesebb használatát – áll a közleményben.

(Borítókép: MTI / Máthé Zoltán)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában