Ország-világ

2021.02.21. 08:41

Szijjártó: Európában hazudnak a magyar sajtószabadságról (videó)

A magyar külügyminiszter a Klubrádió kapcsán beszélt a magyar médiaviszonyokról Bukarestben.

Szijjártó Péter külügyminiszter a héten bukaresti látogatása során interjút adott a román Digi24 csatornának. A műsorvezető a magyar sajtószabadságról és a Klubrádió esetéről faggatta a magyar külügyminisztert – írja a Mandiner.

Mi a helyzet a sajtószabadsággal? Tudja, van az a szám, hogy a »videó megöli a rádiót«... Nos, Magyarország esetében Orbán Viktor kormánya ölte meg a rádiót. Az utolsó független rádió engedélyét múlt héten felfüggesztették. Sok médiumot a kormány irányít. Miben látja tehát az Önök kormánya az újságírók feladatát?

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de amiket itt felsorolt, az mind álhír. Ezek nem igazságosak és nem igazak és...

Rendben, mi nem igaz?

...és teljes mértékben vissza kell utasítanom mindenféle olyan hazugságot az országommal, a kormányommal kapcsolatban, amely szerint nem biztosítjuk a sajtó szabadságát. Ha beszélne magyarul, ha megnézné a magyar sajtóorgánumok híreit, tudósításait, akkor látná, hogy ezek többsége kormányellenes álláspontot képvisel. Ez az igazság. Nem tud egyetlenegy olyan médiatípust sem mondani, ahol a leginkább terjesztett, legnézettebb, leghallgatottabb, legolvasottabb orgánum barátian állna a kormányhoz, azzal szimpatizálna vagy támogatná.

Akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?

Igen, ezt állítom.

És mi ennek az oka?

Nem tudom, talán politikai oka lehet. Az elmúlt 11 évben, amíg kormányon voltunk, olyan politikát folytattunk, amely teljesen ellene megy a liberális mainstreamnek, legyen szó migrációról, gazdaságpolitikáról vagy családpolitikáról. Ezek teljesen ellentmondanak a liberális irányvonalnak, és egyúttal sikeresek is, hiszen az emberek támogatnak minket: három egymásutáni parlament választást kétharmados többséggel nyertünk meg.

A bővebb videót itt megtekintheti:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában