Járvány

2020.03.31. 09:36

Szijjártó: hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből

Két hét karantén vár rájuk.

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Négy autóbuszból és a közel 150 személygépkocsiból álló konvojjal hazatért hétfő éjjel 502 magyar a korábban karantén alá helyezett tiroli településekről – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éjszakai Facebook-bejegyzésében.

A konvoj „ezekben a percekben érkezik a határra” – írta a miniszter röviddel éjfél után.

Emlékeztetett arra, hogy Ausztria Tirol tartományának öt települését március 13-án két hétre karantén alá helyezték, hogy lassítsák a koronavírus terjedését a régióban. A lezárt területen több mint félezer magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra is: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.

Magyarország természetesen vállalta a kiszabott feltételeket, így nyilatkoztunk arról, hogy állampolgárainkat visszafogadjuk, és gondoskodunk hazaszállításukról – szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár, „azonban most már itthon vannak, és ez a legfontosabb”.

Borítókép: Szijjártó Péter Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában