Ország-világ

2021.11.11. 05:55

Szijjártó Péter: világosan kell beszélni: a határsértés bűncselekmény!

A külügyminiszter szerint a lengyelek most közvetlenül is átélik azt, ami nálunk hat éve folyamatos jelenség: az illegális migránsok fittyet hánynak a szabályainkra, törvényeinkre, a szuverenitásunkra és tömegével akarják megsérteni országaink határait.

„Reggeli jelentés Isztambulból: tegnap késő este telefonon beszéltem Zbigniew Rau kollégámmal, barátommal, Lengyelország külügyminiszterével. Először is egy jó hír: már jól van, felgyógyult, hétfőn újra egymás mellett ülünk Brüsszelben a Külügyek Tanácsán. Ami viszont nem jó hír, hogy továbbra is komoly illegális migrációs nyomás alatt áll Lengyelország keleti határa” – fogalmazott a Facebookon Szijjártó Péter.

„Szegény lengyel barátaink most közvetlenül is átélik azt, ami a mi esetünkben gyakorlatilag hat éve folyamatos jelenség, vagyis illegális migránsok fittyet hánynak szabályainkra, törvényeinkre, a szuverenitásunkra és tömegével akarják megsérteni országaink határait.

Világosan kell beszélni: a határsértés bűncselekmény, az arra való felszólítás is az, az embercsempészetről már nem is beszélve.

Magyarország teljes szolidaritásáról biztosítottam lengyel kollégámat,megköszöntem neki azt, hogy a lengyel határőrök és rendőrök megvédik Lengyelországot, ezáltal az Európai Unió és a schengeni zóna külső határát” – írta a magyar külügyminiszter. Hozzátette:

a lengyel határőrök ezekben az órákban és napokban nemcsak Lengyelországot, hanem egész Európát védik, mint ahogy a magyar határőrök is hazánk déli határát.

„Mindazon brüsszeli politikusok, akik az elmúlt hat évben migráció párti álláspontot képviseltek, napirenden tartották a kötelező letelepítési kvótát és megtagadták a forrásokat a határokat védő országoktól, most el kellene menjenek a lengyel-belorusz határra, és jó mélyen el kellene szégyellniük magukat” – zárta szavait Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában