ítéletidő

2020.10.27. 05:55

Tájfun tombol a Fülöp-szigeteken, több halálos áldozat is van

Két ember meghalt és 12 halász eltűnt a Fülöp-szigeteken végigsöprő tájfunban – közölték kedden a helyi hatóságok. Közben Vietnamban már készülnek a vihar érkezésére.

A Molave névre keresztelt tájfun helyi idő szerint vasárnap este érte el a szigetország keleti partjait óránkénti 170 kilométeres széllökések és heves eső kíséretében.

A vihar villanypóznákat és fákat döntött ki, házak tetőszerkezetét szaggatta le. Az erős szél által felkorbácsolt hatalmas hullámok mintegy harminc halászhajót borítottak fel Batangas és Bataan tartomány partjainál.

A tájfun miatt több mint 150 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Kedden már elkezdtek hazatérni, de sok helyen még mindig nincs áramszolgáltatás, mivel az árvíz miatt nem lehet helyreállítani a leszaggatott villanyvezetékeket és kidöntött villanypóznákat.

Molave az idén már a 17. tájfun, amely végigsöpört a Fülöp-szigeteken.

A vihar helyi idő szerint hétfőn hagyta le a szigetországot, és várhatóan szerdán éri el Vietnam középső részét, ahonnan emiatt mintegy 1,3 millió embert evakuáltak. Vietnam középső tartományait az elmúlt két-három héten amúgy is heves esőzések sújtották, árvizek és földcsuszamlások alakultak ki. A hatóságok szerint az ítéletidőben száznál több ember halt meg október eleje óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában