jogtalan haszonszerzés

2019.02.19. 12:11

Tállai Andrásra hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy férfi

A vádlott azt állította, hogy a NAV elnökének jobb keze.

Befolyással üzérkedés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy felszámolás alatt álló cégtől – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a felszámolás alatt álló cég adóvisszaigénylésre nyújtott be kérelmet a NAV-hoz. A kérelem teljesítése előtt a hatóság ellenőrzést folytatott a cégnél, és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg adóhiány, bírság és pótlék jogcímén – írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A tájékoztatás szerint a 46 éves vádlott felvette a kapcsolatot a cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-jén találkozott a fővárosban. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének „jobbkeze”, és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettségét töröljék, és az adóvisszaigénylést jóváhagyják, ezért pedig mintegy 300 millió forintot kért.

A cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott az adóhatóság elnökét nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, a 46 éves férfi célja kizárólag a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt – közölte a főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában