segítség az üldözötteknek

2019.06.19. 10:37

Támogatja a magyar kormány az etióp keresztény egyházat

A kormány támogatni fogja az etióp egyház „hősies” munkáját, jelenleg azt vizsgálják, hogy mi lehet ennek a leghatékonyabb módja – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár szerda reggel az M1-en.

Az államtitkár elmondta, Magyarország humanitárius programját két fő céllal hozták létre: az üldözött keresztények megsegítésére és a migráció megelőzésére. Az első kapcsán megjegyezte, Etiópiában sok, más országból odamenekült keresztény van, s ebben az esetben a helyi keresztény egyházakat kell támogatni, hogy a megfelelő módon segíthessék ezeket az embereket.

A magyar kormány nemcsak Afrikában, de a Közel-Keleten is támogat elnyomott közösségeket, vagy segíti azokat, akik ezen közösségekkel foglalkoznak.

A migráció megelőzése kapcsán azt mondta,

a kormány álláspontja, hogy a segítséget el kell vinni oda, ahol szükség van rá, a problémákat helyben kell kezelni.

Berhaneyesus Demerew Soura, az etióp katolikus egyház bíborosa a műsorban azt mondta, Etiópiában nincsen keresztényüldözés, viszont „nehézségek” vannak. Ezeket beszélték meg Orbán Viktorral, aki hétfőn tárgyalt az etióp delegációval, s a miniszterelnök a támogatásáról biztosította őket.

Az országban egyébként nagyon jó az együttműködés a keresztény felekezetek között. Jelenleg az ortodoxok vannak a legtöbben, őket követik a katolikusok, majd a protestánsok – tette hozzá. Megjegyezte, az etióp katolikus egyház nyújtja a kormány után a legtöbb szociális, egészségügyi és oktatási szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában