büntetés vár rájuk

2021.05.26. 18:41

Tanárukat fenyegető diákok ellen emeltek vádat

Az egyik fiatal közelről a pedagógus arcába köhögött, míg a másik trágár szavakkal szidta és öngyújtóval fenyegette.

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség két általános iskolai diák ellen, akik óra közben fenyegették a tanárukat – közölte a Somogy Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 14 éves és a 16 éves diák a 2020/2021-es tanévben évismétlőként került egy Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába, ott folyamatosan megszegték az intézmény házirendjét és félévkor több tantárgyból is bukásra álltak.

A tanulók 2020 novemberében egy matematikaórán felálltak és engedély nélkül kifelé indultak a teremből. Az asztalánál ülő tanárnő ezért rájuk szólt, de a diákok nem ültek vissza a helyükre, hanem tiszteletlenül visszaszóltak, majd odaléptek a pedagógushoz úgy, hogy ne tudjon az asztal mögül kimenni.

A 14 éves vádlott ekkor a tanárnő arcához közel hajolva levette a maszkját és többször ráköhögött, azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. Társa eközben trágár szavakkal szidta a tanárnőt, majd az öngyújtója égő lángját a sértett arcához közelítette.

Mivel a vádlottak elállták a tanárnő útját, egyik osztálytársuk kért segítséget az iskolaőrtől.

A két diák ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot, és előkészítő ülésen történő beismerés esetére felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában