személyfuvarozás

2020.06.10. 12:05

Taxisszövetség: a fővárosi taxisok és az utasok is elégedettek a tarifával

A budapesti taxisok és utasok többsége is elégedett az egységes tarifával – mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Forrás: Shutterstock

Metál Zoltán a rádióműsorban úgy reagált, hogy az általuk megkérdezett taxisok 89 százaléka elégedett a mostani rendszerrel, és az utasok is azok, amit alátámaszt, hogy 2013 óta 25 százalékkal emelkedett az utazások száma.

„Ez annak köszönhető, hogy kiszámítható volt és kiszámítható jelenleg is a tarifa, az útdíj”, ami biztonságot ad az utasoknak

- fogalmazott az elnök, hozzátéve, hogy a taxisok száma is emelkedett, majdnem 40 százalékkal, az elmúlt években.

Jelezte:

azt várják a fővárostól, hogy fokozza az illegális és az utasokat megkárosító taxisok kiszűrését, valamint szigorítsa a szankciókat.

Azt is kérték, hogy mivel csökkent a taxiállomások száma, a főváros adjon át saját területeket erre a célra.

A taxisok problémának érzik az autósoktól biciklisáv céljára elvett útszakaszokat is,

például a Nagykörúton. Nem készült semmilyen hatástanulmány ezzel kapcsolatban, és nem kérdezték meg az érintett szakmai szervezeteket sem – mondta Metál Zoltán.

Az egységes taxitarifa esetleges megszüntetéséről kérdezték Karácsony Gergely főpolgármestert kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester az újságírói felvetésre azt mondta, hogy nincs szándékuk eltérni az egységes budapesti taxitarifáktól, de kíváncsiak a taxisok véleményére.

A témáról itt írtunk korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában