időjárás

2021.03.26. 12:21

Texasban legalább 111 halottja volt a viharnak februárban és márciusban

A halálesetekhez köthető okok között vannak autóbalesetek, szén-monoxid-mérgezés, az orvosi felszerelések hiánya és nagy számban a kihülés.

Legalább 111 ember vesztette életét a viharok miatt Texas államban februárban és márciusban – derül ki a texasi állami egészségügyi minisztérium (DSHS) helyi idő szerint csütörtök este nyilvánosságra hozott jelentéséből.

A hatóságok szerint 111 ember halt meg február 11. és március 5. között a viharok miatt, amelyek következtében a hőmérséklet fagypont alá süllyedt és a térség áramellátás nélkül maradt.

A legtöbben, 31-en Harris megyében vesztették életüket

A DSHS szerint a halálesetekhez köthető okok között vannak autóbalesetek, szén-monoxid-mérgezés, az orvosi felszerelések hiánya és nagy számban a kihülés.

Február 19-re a vízszolgáltatás akadozása az állam mintegy 29 millió lakosának csaknem felét sújtotta, mivel a zord időjárás több mint 900 nyilvános hálózatot sújtott 164 megyében.

A mexikói erőműveknek földgázt szállító texasi vezetékek befagyása hatalmas áramszünetet okozott hat észak-mexikói államban, ahol csaknem ötmillióan maradtak áram nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában