Ország-világ

2021.01.15. 19:30

Titkos felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Ez sokkal nagyobb lesz, mint egy felhasználófiók – mondja Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója egy titkos hangfelvételen.

Twitter CEO and co-founder Jack Dorsey gestures while interacting with students at the Indian Institute of Technology (IIT) in New Delhi on November 12, 2018. - Dorsey hosted a town hall meeting with university students on his visit to the Indian capital New Delhi. (Photo by Prakash SINGH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Prakash Singh

James OKeefe, amerikai konzervatív oknyomozó újságíró, és az általa alapított Project Veritas újabb leleplező felvételeket tett közzé, ezúttal a Twitter vezérigazgatójáról, Jack Dorsey-ról – írja a V4NA.

Az egyik Twitter-alkalmazott által készített videóban Dorsey Donald Trump amerikai elnök letiltásáról beszél.

„Jelenleg egy felhasználófiókra koncentrálunk (@realDonaldTrump).”

„De ez sokkal nagyobb lesz, mint egy fiók, és sokáig fog tartani. (...) Nem hiszem, hogy ennek vége lesz a közeljövőben” – fogalmazott a vezérigazgató.

Dorsey elmondta azt is, hogy az Egyesült Államok „nagyon megosztott”.

„A mi platformunk ezt mindennap megmutatja, a mi szerepünk, hogy a vita integritását megőrizzük és, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy senkit ne bántsanak” – mondta.

A Project Veritas nem először buktatja le a Twittert. 2018-ban egy rejtett kamerával készült felvételen

a Twitter egyik korábbi fejlesztője elmondta, hogy a cég egyik stratégiája az úgynevezett „shadow banning”.

„Egy stratégia a shadow ban, így megszerezve a teljes irányítást. Ez lényegében azt jelenti, hogy letiltasz valakit, de az nem tudja, hogy le van tiltva, mert továbbra is közzétesz bejegyzéseket, de ezeket senki sem látja” – fogalmazott a felvételen Abhinav Vadrevu. A fejlesztő azt is elmondta, hogy le tudják kapcsolni a funkciókat is. Így továbbra is tudnak like-olni vagy retweetelni, de senki nem látja, hogy mit csinálsz.

Vadrevu szerint ez kockázatos. „Az emberek rájönnek majd, hogy shadow banneled őket. Valamilyen szinten ez etikátlan” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában