India

2017.08.11. 17:59

Tizenöt embert ölt meg az elefánt, hajtóvadászat indult utána

India legjobb vadászával az élen indult hajtóvadászat egy elefánt után, amely 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban a kelet-indiai Bihar és Dzsharkhand államban.

A csordájától elszakadt és a falvakon végigcsörtető állat négy ember életét oltotta ki márciusban Bihar, majd további 11 emberét a szomszédos Dzsharkhand államban, az egyik legszegényebb indiai törzs lakta hegyes-völgyes vidéken.

Az erdészeti hatóságok engedélyt adtak a gyilkos elefánt elejtésére, miután több kisebb falut is elhagytak rettegő lakói az elmúlt négy napban történt két haláleset nyomán. A megvadult állat keresésére 50 fős csapat indult pénteken, köztük több tapasztalt elefántvadász, például Navab Safat Ali Khan mesterlövész, akit India legjobb elefántvadászának tartanak.

A hatóságok nem adnak esélyt az elefántnak, mert szerintük túl veszélyes lenne kábítólövedékekkel ártalmatlanítani. A sűrű erdőben kicsi a látótávolság, ráadásul fél óra kell ahhoz, hogy a kilőtt nyugtató hasson, ezért az állat kiszámíthatatlanná válhat, őrjöngeni kezdhet, és rátámadhat a közelében lévő emberekre – érveltek a vadőrök.

A sűrű erdők borította Dzsarkhand államban évente mintegy 60 ember halálát okozzák az elefántok, országosan évente több mint 300 ember életét oltják ki. Sok elefántot megölnek a falusiak is, megtorlásul kertjeik és szántóföldjeik feldúlásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában