földcsuszamlások

2019.08.21. 06:50

Több áldozata is van a heves esőzéseknek Kínában

Heves esőzések következtében heten meghaltak, és további huszonnégy embert keresnek a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány északi részén található Aba prefektúrában – közölték a helyi hatóságok szerdán a Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint.

A kedd esti eső számos földcsuszamlást idézett elő a prefektúrában fekvő Vencsuan járásban, ahonnan több mint 34 ezer turistát evakuáltak, míg további 13 ezer látogató áthelyezése folyamatban van. A helyi hatóságok emellett több mint 12 ezer, a Vencsuanban található Volung különleges közigazgatási státusszal bíró övezetben rekedt turista mielőbbi kitelepítésén dolgoznak – adta hírül a Hszinhua.

Szerda hajnalra sikerült visszaállítani az áramellátást Volung esőzések által súlyosan érintett részén, de a vízellátás továbbra is akadozik.

A mentési munkálatok jelenleg is folynak.

Vencsuan járást 2008. május 12-én Kína elmúlt évtizedeinek legtragikusabb földrengése sújtotta, amelynek következtében több mint 69 ezren veszítették életüket, és csaknem 5 millió ember otthona semmisült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában