Ország-világ

2021.02.23. 06:11

Több baloldali politikus is alkalmatlannak tartja Fekete-Győrt a kormányfői posztra

Kioktató hangvételű bejegyzésben méltatta Gyurcsány Ferenc a Momentum elnökének azt a kijelentését, hogy a DK-ban immár szövetségest látnak. Fekete-Győr Andrásnak a baloldal miniszterelnök-jelölt válogatóján történő indulására többen egyebek mellett a tájékozatlanságát, és profitorientált, liberális szemléletét vetették a szemére.

Gyõr, 2019. október 12. Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke felszólal a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen elnevezésû rendezvényen a gyõri városháza elõtti téren 2019. október 12-én. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Gyurcsány Ferenc kioktató hangvételű tegnapi Facebook-bejegyzésében úgy értékelte a Momentum-elnök nevezését, hogy ő is belesimult a szivárványkoalícióba.

Gyurcsány felidézte, hogy míg Fekete-Győr korábban elfogadhatatlannak nevezte a DK-elnökkel való szövetkezést, sőt utóbbinak a politikából történő távozását sürgette, addig a Telexnek adott tegnapi interjúban már a szövetségesüknek nevezte Gyurcsányt. A DK-elnök ráadásul azzal is odaszúrt Fekete-Győrnek, hogy egyfajta érési folyamatként utalt arra, hogy a Momentum-vezér már komilfónak tartja őt, mintha azt mondta volna ezzel, hogy a DK és Gyurcsány elfogadásával nőtt volna be Fekete-Győr András feje lágya.

Ennek fényében

különösen ironikus, hogy Fekete-Győr a jelöltsége bejelentése kapcsán Új Magyarország-tervről beszélt, ami kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferenc 2006-os miniszterelnöki kampányában hangoztatott Új Magyarország-program jelszóra.

Közben Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak úgy vélte, hogy liberális volta okán nem megfelelő miniszterelnök-jelölt Fekete-Győr András. A médiatulajdonos a zöldpolitika melletti elköteleződés hiányát is számon kérte a Momentum elnökén.

„A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot”

– fogalmazott Ungár.

Fekete-Győr meglepő tájékozatlanságára hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebookon. „Miniszterelnök-jelölti programbeszédében a Momentum-elnök a KLIK megszüntetését nevezte legfőbb oktatási céljuknak, miközben a KLIK több mint négy éve, 2017. január elsején megszűnt. Azóta a helyi tankerületek az intézményfenntartók.

Ebből is látszik, fogalmuk sincs, hogyan működnek évek óta a magyar iskolák. Csak annyira futja, hogy más országok modelljeivel dobálóznak,

de ha még a magyar modellt sem ismerik, akkor valószínűleg a külföldi mintákról sem tudnak sokkal többet 280 karakternél” – mutatott rá az államtitkár.

Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő az összes eddig bejelentkezett baloldali miniszterelnök-jelöltet komolytalannak tartja.

„Elképesztő, hogy milyen emberek gondolják magukat alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Semmi műveltség, semmi tapasztalat, sem bármifajta vezetői pozíció valahol, semmi stílus, semmi elegancia, egy katasztrófa az eddig hallottak listája”

– fejezte ki lesújtó véleményét a politikusnő a közösségimédia-oldalán.

Fekete-Győr a fentebb említett interjúban a labdarúgásból vett metaforával erőcsatárhoz hasonlított Orbán Viktor miniszterelnököt, míg Jakab Pétert, a Jobbik elnökét söprögetőnek nevezte.

Arra a kérdésre pedig, hogy hány fekvőtámaszra képes, azt válaszolta, ilyesmivel még sosem próbálkozott.

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában