veszélyes hegyek

2019.01.04. 21:32

Több ember is meghalt lavinák miatt Norvégiában és Svájcban

Norvégiában négy turistát nem találnak, Svájcban pedig két embert kimentettek ugyan a lavina alól, de később belehaltak sérüléseikbe.

Négy, Finnországból és Svédországból származó turista péntekre feltehetően halálát lelte Norvégiában. A svájci Alpokban két ember meghalt, illetve további kettő megsérült lavinák következtében.

Norvégiában a rendőrség közlése szerint szerdán három finn és egy svéd turistát söpörhetett el lavina síelés közben az ország északi részén, amely népszerű célpontnak számít a síelők körében.

A területet, ahol lezúdult a lavina, helikopterrel vizsgálták át, ekkor vettek észre két jeladót, mely arra szolgál, hogy megadja a síelők tartózkodási helyét, ha egy lavina maga alá temetné őket. Csütörtökön ráakadtak a síelők nyomvonalaira is, amelyek arra vezettek, amerre a lavina is legördült, kifelé azonban már nem. A norvég rendőrség ezek alapján arra a következtetésre jutott, hogy az eltűnt síelőket maga alá temette a lavina, feltehetően már nincsenek életben.

Svájc több részén négy lavina zúdult le, melyek következtében két ember életét vesztette, kettő pedig megsérült. Csütörtök délután két férfit sodort el lavina, mindkettőjüket sikerült evakuálni, azonban egyikük csütörtökön, másikuk pénteken halt bele sérüléseibe a kórházban. Két további személy is kórházba került lavinák miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában