gondatlanság

2020.03.09. 19:59

Több embert elítéltek Egyiptomban egy tavalyi vonatbaleset miatt

A bíróság a mozdonyvezetőt 15 év, további 5 embert 10, nyolcat pedig 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt.

Tizennégy vádlottat ítélt el hétfőn a kairói büntetőbíróság az egyiptomi főváros főpályuadvarán tavaly bekövetkezett, 31 halálos áldozatot követelő baleset miatt.

A tavaly februári balesetben egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak. Az ütközés miatt felrobbant a vonat üzemanyagtartálya, ezt követően pedig a pályaudvaron tűz ütött ki.

A bíróság a mozdonyvezetőt 15 év börtönbüntetésre, valamint a vasúti társaság részére megfizetendő, körülbelül 9 millió egyiptomi font (több mint 160 millió forint) kártérítésre ítélte.

A vádlott beismerte a bűnösségét, és az áldozatok hozzátartozóinak bocsánatát kérte.

A bíróság további 5 embert 10, nyolcat pedig 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt.

A katasztrófa után lemondott az egyiptomi közlekedési miniszter, Hisám Arafát.

Az arab ország legsúlyosabb vasúti katasztrófája 2002-ben történt, akkor egy vasúti szerelvényen keletkezett tűzben mintegy 370-en haltak meg Kairótól negyven kilométerre délre.

Egyiptomban gyakoriak a közúti és vonatbalesetek a kaotikus közlekedés, az elavult járművek és a rosszul karbantartott és felügyelt utak, vasúti pályák miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában