speedmarathon

2019.04.04. 22:10

Több ezer gyorshajtót mértek be a rendőrök

A rendőrök 5686 sebességtúllépést mértek a Speedmarathon elnevezésű, huszonnégy órás, országos sebességellenőrző akcióban – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu weboldalon.

Pécs, 2019. április 3. Autósok sebességét mérik rendõrök a Speedmarathon elnevezésû 24 órás közlekedésbiztonsági ellenõrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozva szerdán 6 órától 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség – olvasható a közleményben.

A 850 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 569 262 járművet ellenőriztek és 5686 sebességtúllépést mértek.

Az ellenőrzés ideje alatt nem történt halálos baleset – írták.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte:

a sebesség helytelen megválasztása évekre visszamenően vezető baleseti ok, a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával közvetlen összefüggésben van.

A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabott ki bírságot, több mint 21 milliárd forint értékben.

Borítókép: Autósok sebességét mérik rendőrök a Speedmarathon elnevezésű 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában