tűz

2018.09.23. 20:01

Több ezer szalmabála gyulladt ki Makó közelében

Az elsőként kiérkezett egységek a közeli erdőt védték avaroltóval.

Mintegy két és félezer szalmabála gyulladt ki a Makó és Földeák közötti tanyasi területen vasárnap délután, a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozni, de az oltási és az utómunkálatok egy-két napig eltarthatnak – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina elmondta, hogy Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Orosházáról hivatásos, míg Földeákról önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, akiket a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai is segítettek.

Az elsőként kiérkezett egységek egyrészt a közeli erdőt védték avaroltóval, a földeáki önkéntesek az út felől akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a makói tűzoltók az állattartó telepet védték vízsugarakkal.

Az egységek további háromezer bálát védenek a lángoktól. Egy munkagép körbetárcsázza a területet, a körbálák, kazlak bontásához is munkagépekre lesz szükség – közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában