médiapiac

2020.07.24. 14:32

Több mint nyolcvanan felmondtak az Indexnél

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, egy vezető szerkesztő és két főszerkesztő-helyettes.

Távozásukkal egyidejűleg a szerkesztőség több mint nyolcvan munkatársa szintén kezdeményezte a felmondását. Mindezt azután, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló Bodolai László két napja úgy döntött, elküldi a főszerkesztőt. Az Index dolgozói úgy gondolták, hogy ők mondják meg, ki legyen az üzleti vállalkozásban a főszerkesztő – számol be az Origo.

Újabb fordulatot vett pénteken az indexes belháború azzal, hogy a baloldali portál dolgozói pénteken egymás után mondanak fel, miközben

egyértelműen látható, hogy az addigi baloldali irány nem változik: az új vezérigazgató a Horn-kormány idején a köztelevízió politikai vezetője, Szombathy Pál, az igazgatóság új tagja pedig a Gyurcsány-kormány rádiós politikai vezetője lett

– részletezi a lap.

Egyre erőteljesebben folytatódott a régi és az új indexesek háborúja, miután Bodolai László, a lapot irányító kuratórium vezetője szerdán kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt, aki mindössze tavaly decemberben lett az Index főszerkesztője, miután elődje alig több, mint két év után lemondott – emlékeztet a portál.

Új főszerkesztőt egyelőre nem neveztek ki, a hetek óta betöltetlen vezérigazgatói posztra viszont Bodolai kinevezte a Horn-korszak vezető baloldali újságíróját, Szombathy Pált, az igazgatóságba pedig Gyurcsány Ferenc emberét, Sztankóczy Andrást delegálta, aki Gyurcsány őszödi beszéde után – a Magyar Rádió egyik vezetőjeként – enyhén szólva nem sietett elismerni, hogy az azonosító nélküli rendőrök a rádió udvarán verték a Gyurcsány ellen tiltakozó fiatalokat – fogalmaz az Origo.

Mint ismert, az Index régóta válságban van, a lap pazarlóan működik, egyre nagyobb a veszteség. A lap piaci pozícióját nyilvánvalóan tovább rontotta az a hisztéria, amit a szerkesztőség Dull vezetésével az elmúlt hetekben kelteni próbált. Bodolai ezzel indokolta a főszerkesztő kirúgását – írja a portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában