drog

2018.03.22. 06:25

Több mint tizenegy kiló heroint találtak Röszkén

Több mint tizenegy kilogramm heroint találtak a rendőrök egy macedón férfi járművében elrejtve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata csütörtökön.

A közlemény szerint a rendőröknek feltűnt a belépésre jelentkező férfi zavart viselkedése, ezért kábítószer-kereső kutyával vizsgálták át az autóját. A kutya a jobb első ülésénél kábítószer jelenlétét jelezte. Az ülés alatt kialakított rejtekhelyről 15 kábítószergyanús anyagot – a gyorsteszt és vegyészszakértői vélemény szerint heroint – tartalmazó csomag került elő, amelyek súlya összesen 117 00 gramm.

A kábítószer-szállítmány – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 140 millió forint. A férfi ellen – őrizetbevétele mellett – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában